Szemüveg készítés - Lencse típusok

Szemüveglencse típusok

Klasszikus szemüveglencsék Egyfókuszú szemüveglencse rövidlátás miópia és távollátás hipermetrópia korrekciójára Az egyfókuszú szemüveglencse azonos mértékű nagyítást biztosít a teljes felületén, azaz korrekciója teljes felületén azonos. A két leggyakoribb látásjavító segédeszközhöz, távoli- és olvasószemüvegekhez is használják.

Progresszív szemüvegek: mik ezek és mik is az előnyeik?

Mi a különbség? Olvasószemüvegnél az egyfókuszú szemüveglencsét a közeli tartományra optimalizálják, és a távollátó viselő normál olvasótávolságára optimalizálják. Ez a lencse nemcsak könyvekhez remek, de az okostelefon vagy tablet kisebb betűméretéhez is.

Ahhoz, hogy jobban megértsük a rövid- és távollátás lényegét, először azt kell tisztáznunk, hogyan látunk. Az éles látáshoz az optikai rendszernek a retinára kell vetítenie a képet, nem pedig az elé vagy mögé. Ez az, ami nem teljesül látászavar esetén.

A távollátók szeme a közeli tárgyak képét a retina mögé fókuszálná, ezért homályosan látják ezeket a tárgyakat.

szemüveglencse típusok

A rövidlátóknál azonban a távoli tárgyak homályosak, mivel a kép a rövidlátó szem esetében sem a retinán, hanem az előtt éles. Egy megfelelően elkészített távoli szemüveg segíthet, hogy a közeli és a távoli tárgyakat is ismét élesen lássuk. Egyfókuszú lencse rövidlátáshoz miópia Egyfókuszú lencse távollátáshoz hipermetrópia Az asztigmia korrigálható egyfókuszú lencsével.

Online szemüveglencse szalon

Ennek érdekében egy további korrekciós értéket is beépítenek a lencsébe, ami ellensúlyozza az asztigmiát. Ezt tórikus lencsének nevezzük.

szemüveglencse típusok

Prizmás lencse heterofóriához Heterofóriás szemüvegviselők szemeinek együttműködését prizmás lencsével lehet optimalizálni. Heterofória, más néven látens vagy rejtett kancsalság esetén a viselő szemei nem teljesen párhuzamosan állnak, ez pedig rontja a térlátását.

Mire figyeljünk szemüveglencse-választáskor?

Az agy és a szemizmok folyamatosan azon dolgoznak, hogy korrigálják a kettős képet, ami nagyon fárasztó lehet a viselő számára és gyakran fejfájást is okoz. A prizmás szemüveg egyik vagy mindkét speciálisan csiszolt lencséje ellensúlyozza ezt a látási rendellenességet.

Ezáltal javul a szemek mozgása és összhangja, vagyis a viselő élesebben láthat, és kevésbé erőlteti szemeit és agyát.

Bifokális lencse közeli és távoli látászavar esetére A szemüveglencse típusok lencsék két lencséből állnak és lehetővé teszik a viselőjük számára, hogy közelre és távolra is élesen lásson. Szemüveglencse típusok két lencse tisztán felismerhető a köztük lévő választóvonalról; az alsó jóval kisebb, egy kis ablakra hasonlít.

Hogyan készülnek a szemüvegek?

Régebben a bifokális lencséket használták leginkább a presbiópia korrekciójára. Ma már nem ezt a lencsét szokták választani.

Hoyalux iD multifokális lencse típusok

Sokan nem tartják szépnek vagy például lépcsőzés közben egyenesen zavarónak szemüveglencse típusok az élesen látható választóvonalat. Mi a megoldás?

 • Luxus ápoló anti aging szérum
 • Alapfogalmak, hasznos tudnivalók/ szemühotscaffe.hu

A modern progresszív lencse. Észrevétlen átmenetet biztosít a látómezők között, így a viselő számára kényelmesebb viselet. Trifokális lencse: korrekció különböző távolságokra A trifokális lencse a tri hármat a fokális pedig fókuszpontút jelent felépítése hasonlít a bifokáliséra, de presbiópiás viselők használják.

szemüveglencse típusok

A közeli és távoli optimalizálás mellett közepesen távolra, azaz 50 és cm közötti távolságra egy harmadik korrekciós mező is beépül a lencse kialakításába. A trifokális lencse hátránya ugyanaz, mint a bifokálisé: a látómezők között gyors az átmenet, a lencse részei között pedig látszik a választóvonal.

 • Szemgyulladásra szemcsepp vény nélkül
 • Tudjon meg többet a progresszív szemüveglencsékről | Alensa HU

Ebből kifolyólag egyre többen választják a modern progresszív lencséket. Progresszív lencse rövid és távollátás, asztigmia és presbiópia korrekciójához A progresszív lencséknek egyértelmű előnyeik vannak a bifokális szemüveglencse típusok trifokális lencsékkel szemben.

 1. A keménylakk réteg, benne van a nevében is, hogy egy felületi keményítés a műanyag alapanyagú szemüveglencsék mindkét oldalán.
 2. Rólunk - Alensa Progresszív szemüvegek: mik ezek és mik is az előnyeik?
 3. Online szemüveglencse szalon - STYLE OPTIKA
 4. Szemüveg készítés - Lencse típusok Bifokális szemüveglencse A bifokális szemüvegeket elsősorban 40 éves kortól ajánljuk, arra az esetre amikor már nem látunk jól közelre - problémát jelent az olvasás, és ezzel egyidőben távolra sem tökéletes a látásunk.
 5. Progresszív lencsék - Etele Optika
 6. Szemüveglencse-típusok: a hagyományostól és a speciális fajtákig A látásproblémáknak számos fajtája létezik, amelyek között egyedi esetekkel is találkozhatunk.
 7. Multifokális lencse típusok | Progresszív lencse szakértő
 8. A jó szemüveg kényelmes, strapabíró és passzol egész megjelenésünkhöz, személyiségünkhöz.

A progresszív lencse közelre, közepesen távolra és távolra is biztosít egy-egy korrekciót, és mindezt zökkenőmentes átmenettel, választóvonal nélkül teszi. A dioptriaátmenet távolról közelre a tetejétől az aljáig kiegyenlített. A progresszív lencse könnyed, éles látást biztosít minden távolságra, tökéletes választás miópia, hipermetrópia és presbiópia korrekciójához. Tökéletes olvasáshoz, számítógépes- vagy kézzel végzett munkához vagy távoli dolgok szemléléséhez.

szemüveglencse típusok

A szemüveglencse típusok gyártási módszereknek köszönhetően kivételes látáskomfortot biztosít, a ZEISS progresszív lencsét számos tényező alapján pontosan a viselő egyedi igényeihez igazítják. A fontos szempontok között van a pupillák közötti távolság, a keret dőlésszöge és az LC távolság, hogy csak néhány egyedi, arccal kapcsolatos paramétert említsünk, amit a ZEISS figyelembe vesz a gyártás során. A progresszív lencsék korábbi generációira jellemző volt, hogy a köztes tartományban homályos képet adtak vagy lépcsőzés közben problémát okoztak, de ezeket a kellemetlenségeket mára már kiküszöböltük.

Ezek a lencsék nemcsak éles és természetes látást biztosítanak, hanem szemüveglencse típusok távolságra és irányban gyors fókuszváltást is.

A megfelelő lencsék optimális látáshoz

A progresszív szemüveg optimális mindennapi használatra, akkor is, ha először használ szemüveget; akkor is, ha olvasószemüvegről vált progresszív szemüveglencse típusok és akkor is, ha korábban csak távoli szemüveget hordott. Ha jól lát vagy asztigmiás, a progresszív szemüveg akkor is ideális megoldás, ha már kezdi észrevenni a presbiópia jeleit. Bármire is legyen szüksége, optikusa örömmel segít megtalálni az ön számára ideális progresszív lencsét.

Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását! Kezdje el a Online Látásellenőrzés! Speciális lencsék konkrét felhasználási területekre Az ideális szemüveg egyedi akárcsak a viselője.