Szemcsepp, műkönny kategóriák

Szemcsepp műkönny. Szemcsepp-műkönny

Tartalom

  A könnyfilm legbelső, mucinrétege nyákos biztosítja a könny tapadását a szaruhártyához.

  legjobb anti aging a 20-as éveiben

  A könnyfilm legkülső, lipidrétegét olajos a Meibom-mirigyek termelik. A könny párolgását és a szemhéjak szélének benedvesítését hivatottak megakadályozni.

  sculpt anti aging készlet

  Hiányában csaknem tízszer olyan gyorsan párologna el könnyünk a szemfelszínről. A fő összetevők alapján a következő 6 csoportot ismerjük: Szintetikus és félszintetikus polimerek — elsősorban a könny mucin és vizes rétegének pótlására alkalmasak Természetes polimerek — elsősorban a könny mucinrétegének helyreállítására alkalmasak Becseppentést követően gélesedő hatóanyagok — szem felszínével érintkezve gélesednek, majd pislogás hatására feltöltik a nem megfelelően nedvesített területeket Szaruhártya regeneráló aktív hatóanyagok — szemcsepp műkönny vagy sejtregenerációt elősegítő anyagokat tartalmaznak Érösszehúzók — a vörös szem tüneteit enyhíti, de műkönnyként való alkalmazásuk abszolút ellenjavallt!

  Lipid fázis pótlók — a lipidréteget pótolja, leginkább Meibom-mirigy diszfunkció esetén Tartósítószer tartalmuk alapján a következő 4 csoportot ismerjük: 1 Kvaterner ammónium vegyület cetrimid, benzalkónium-klorid tartalmú — károsítják a szaruhártya barrier funkcióját, neurotoxikusak szemcsepp műkönny a szem szárazságát szemcsepp műkönny fokozzák, csökkenti a könnyfilm-felszakadási időt, csak szemcsepp műkönny használhatóak, valamint kontaktlencse viselés során tilos alkalmazni!

  Benzalkónium-klorid BAK : Humalac A, Humalac C, Oculotect fluid, Visine classic, száraz szemre, Oftagel, Sensivit, Cetrimid: Corneregel, Vidisic gél, Oculotect szemgél, Artelac CL 2 Polikvaterneramin tartalmú — csökkent a toxicitása a benzalkónium-kloridhoz képest, kontaktlencse viselés során tilos alkalmazni ajánlott termékek, ha a kontaktlencse viselés előtt és után alkalmazzák!

  atlanta anti aging fiatalító központ